top of page

Maartje Derksen

De zelfdoding van mijn man Erik in 2010 was voor mij het moment om te besluiten om voor eens en voor altijd wél voor mezelf te gaan zorgen. Dat had ik tot dan toe, een paar dagen voor mijn 35e verjaardag, nagelaten. Ik zorgde altijd voor alles en voor iedereen, behalve voor mezelf.

Dat besluit heeft alles veranderd. 2011 werd mijn beste jaar ooit en sindsdien beleef ik elk jaar opnieuw mijn beste jaar ooit.

 

Mijn leven is in alle opzichten en volledig ten goede veranderd.

• Door een andere kijk op het leven

• Door mezelf op nummer 1 te zetten

• Door te leren een mindset te kiezen waar ik een goed gevoel van krijg

• Door het leven te vieren

• Door aandacht te geven aan wat er al is, aan wat ik leuk vind en aan waar ik van hou

Maartje Derksen - Master in Happiness

Master in Happiness

Maartje Derksen - Master in Happiness

Ik heb mijn passie gevonden

 

Met Master in Happiness geef ik mijn recept voor geluk door: hoe je met alles wat er NU is, gelukkig kunt zijn en nog meer geluk kunt leren creëren, aantrekken en ontdekken.

 

Omstandigheden heb je niet in de hand. Het leven is niet alleen maar leuk en maakbaar. Hoe je met het leven en uitdagende omstandigheden omgaat heb je wél in de hand. De kracht van je gedachten is zo groot. Er is zoveel mogelijk wanneer je je bewuster bent van jezelf, van wie jij bent en van jouw overtuigingen. 

 

Het is een feestje om deze wijsheden door te mogen geven. Ook dat draagt weer bij aan mijn eigen geluk. Ik leer nog elke dag.

Meer over Maartje

Ik werd in 1975 in Nijmegen geboren en ben in die omgeving opgegroeid. Na mijn VWO  startte ik in 1994 aan de opleiding voor verloskundigen in Kerkrade. In 1999 studeerde ik af en startte meteen fulltime als verloskundige in Sint-Oedenrode/Schijndel. Ik heb daar elf jaar met hart en ziel fulltime gewerkt in een eigen praktijk (maatschap). Een intensieve periode waarin ik ook mijn drie kinderen kreeg (Tim 2001, Jip 2003 en Siem 2005), waarin ik getrouwd was met Erik die kampte met psychiatrische stoornissen.

Ik cijferde mezelf in die tijd volledig weg, zorgde niet voor mezelf, zonder me daarvan bewust te zijn. Ik dacht dat ik het goede deed door in mijn eentje voor alles wat ons gezin draaiende hield te zorgen. Ik was als kostwinner dag en nacht aan het werk als verloskundige. Daarnaast droeg het grootste deel van de zorg voor onze kinderen. Mijn allergrootste zorg was Erik, die droeg ik ook. 

" Ik paste alles toe wat ik leerde, onbevangen en open om nieuwe dingen te ontdekken. "

Het roer om

Na Eriks dood in 2010 besloot ik direct mijn aandeel in de praktijk te verkopen. Ik heb de jaren daarna mijn focus gelegd op de zorg voor mijn gezin, mijzelf en mijn herstel van die intense jaren en van het intense verdriet. Ik leerde mezelf in die periode pas kennen. Ontdekte pas waar ik echt blij van werd. Wie ik echt was.

 

Ik kwam in aanraking met positieve psychologie, volgde mijn eerste trainingen in persoonlijke ontwikkeling en werd enthousiast hierover. Ik paste alles toe wat ik leerde, onbevangen en open om nieuwe dingen te ontdekken. Er volgden meer en meer opleidingen, trainingen, boeken en workshops, ik vond het verrukkelijk.

Amsterdam

In 2014 maakte ik een droom waar, door met mijn boyz naar Amsterdam te verhuizen. De beste keus ooit. Alle vier zijn we hier op onze plek, alle vier enorm gegroeid in deze omgeving die echt bij ons past. Hier kwam ik thuis en tot rust. Er ontstond ruimte om te gaan ondernemen. Ik startte datzelfde jaar nog mijn onderneming SchaapjesEnzo. Met SchaapjesEnzo importeerde ik de allerhoogste kwaliteit Noorse schapenvachten en wol-producten. Op mijn eigen tempo leerde ik mijn business vorm te geven.

" Ik vind het superleuk om mensen te laten zien hoe makkelijk het kan zijn om je mindset in te zetten voor je geluk. "

Passie

In 2016 ontstond mijn tweede onderneming: Master in Happiness. Alles viel op zijn plek. Op mijn 40e had ik eindelijk mijn passie gevonden, dit is wat ik hier te doen heb! Ik schreef mijn eigen training, de tweedaagse Masterclass in Happiness.

De eerste Masterclass in Happiness vond in juni 2016 plaats. Direct een succes. En wat een feestje om te doen. Sindsdien is de Masterclass een vaste prik en heb ik er al vele mogen geven. Een droom die uitkomt om mensen bij te staan om meer van zichzelf en van het leven te gaan houden, om gelukkiger te zijn. Ik vind het superleuk om mensen te laten zien hoe makkelijk het kan zijn om je mindset in te zetten voor je geluk. En ik doe dat inmiddels op vele manieren. Zo draag ik op mijn manier bij aan het een beetje mooier maken van de wereld.

Geef je leven een upgrade

Maartje in de Media

nouveau logo
bottom of page