Maartje Derksen

Who’s that girl? 😉

Na 11 jaar dag en nacht werken en mijzelf wegcijferen trok ik het niet meer.

Ik was getrouwd met Erik, die al zijn hele leven kampte met ernstige psychische problemen. Ik cijferde mezelf weg en probeerde alle ballen hoog te houden met een eigen verloskundige praktijk en het zorgen voor Erik en onze geweldige zonen (Tim 2001, Jip 2003 en Siem 2005). Ik werkte als kostwinner dag en nacht en had een chronische burnout van een jaar of tien.

Toen ik aangaf aan Erik dat ik het niet meer volhield, zei hij: als jij omvalt, dan ga ik dood. Hij zei: jij draagt mij, dus als jij niet meer kan, kan ik niet meer leven. Eriks psychische ziekte werd steeds heftiger en ik stortte steeds verder in. Op 16 juli 2010 stapte Erik uit het leven. Op zijn afscheidsfilmpje, gemaakt op de dag van zijn overlijden, vertelde hij hoeveel hij van ons hield en hoe graag hij wilde dat zijn dood niet voor niks zou zijn.

‘Hij vroeg me zó goed voor mezelf en de jongens te gaan zorgen dat we weer gelukkig zouden worden.”

Dit werd mijn missie en ik beet me er in vast.

Ik had géén idee hoe dat moest, voor mezelf zorgen. Dat had ik nog nooit gedaan. Ik ben het gaan ontdekken. Met heel veel vallen en nog vaker opstaan. Ik ontdekte hoe fijn het is. Om er voor mezelf te zijn. Om te investeren in mezelf leren kennen, durven mezelf zijn en om van mezelf te houden.

Ik werd er supergoed in. Ik stond in deze ontdekkingsfase open voor alles en zei bijna overal ‘ja’ op. Die hele wereld van persoonlijke ontwikkeling en positieve psychologie voelde als thuiskomen. Er bestonden theorieën en taal die vertelden wat er diep in mij aan kennis al was. Ik slurpte het op en maakte het me makkelijk eigen. Al vrij snel was ik teleurgesteld dat het voelde alsof ik niks nieuws leerde. Mensen vroegen me steeds vaker waarom ik niet zelf op het podium stond tijdens trainingen en seminars.

In 2015 hoorde ik mezelf voor het eerst tegen een vriendin aan de telefoon zeggen dat ik verliefd ben op mijn leven.

Dat was een besefmomentje. Hoe bijzonder, wie kan dat nou zeggen. Ik had gemerkt dat hoe beter ik voor mezelf zorgde, hoe beter ik mezelf kende, hoe meer ik mezelf was, hoe meer mijn leven zich daar passend bij vormde. Het leven werd steeds makkelijker, passender en leuker. Ik maakte steeds meer helpende keuzes en durfde steeds meer. Zo verhuisde ik ook in 2014 met mijn drie jongens van Brabant naar Amsterdam. Zonder baan, zonder inkomen. Bijna iedereen zei: dat kan niet, dat is niet goed voor de boyz.

Ik deed het toch en het was de beste beslissing ooit. In Amsterdam voelden wij ons alle vier thuis en kwamen we nog meer tot ons recht. Ik kreeg meer en meer zin om aan het werk te gaan. Er was zo vaak gezegd dat ik iets met coaching, geluk en mindset moest doen. Van daaruit ontstond Master in Happiness.

“Een meester is niet iemand die iets onderwijst, het is iemand die een leerling inspireert zijn best te doen de kennis te ontdekken die hij al bezit in zijn eigen ziel”

– Paulo Coelho

Ik help jou om óók verliefd te worden op je eigen leven. Elke dag een stapje dichterbij.

  • Door een andere kijk op het leven
  • Door jezelf op nummer 1 te zetten
  • Door te leren een mindset te kiezen waar je een goed gevoel van krijgt
  • Door het leven te vieren
  • Door aandacht te geven aan wat er al is, aan wat je leuk vind en aan waar je van houdt

Dit is wat ik te doen heb. Ik vind het verrukkelijk om op deze manier mijn bijdrage te leveren aan het een beetje mooier maken van de wereld. Ik vind het fantastisch om mensen te leren hoe makkelijk het kan zijn om stapje voor stapje meer en meer het geluk in jezelf te vinden.

Oh ja, het ging over mij ;). Ik hou van

met mezelf zijn  ✨  feestjes  ✨  mijn drie geweldige zonen  ✨  Jasper mijn liefste  ✨  mijn besties  ✨  mijn werk  ✨  festivals  ✨  Ajax  ✨  knuffelen  ✨  dansen  ✨  chillen  ✨  alleentijd  ✨  gekkigheid  ✨  liefde  ✨  wandelen  ✨  zwemmen in een tropische zee  ✨  ontdekken  ✨  avontuur  ✨  lezen  ✨  me ontwikkelen  ✨  al het vak-inhoudelijke wat bij mijn vak hoort  ✨  mijn geweldige bedrijf  ✨  fijne mensen  ✨  authentieke mensen  ✨  samen zijn  ✨  vrijheid  ✨  mijn espressootje in de ochtend  ✨  fietsen door Amsterdam  ✨  shoppen  ✨  wijn drinken met vriendinnen  ✨  kroegentocht  ✨  mijn huis  ✨  mijn kantoor  ✨  thuis zijn  ✨  op pad zijn  ✨  ondernemen

Maartje in de media!

Talkies Magazine

“My golden lifestyle rules”

Het Parool

“Maartje & Tim: Na zijn dood heeft ze zichzelf gevonden”

Elle.com

“Hoe blijf je relaxt in crisistijden en isolatie? Tips van een mindset-coach”

Je vindt mij ook in meerdere podcasts

Samen met Manon de Lange, eigenaar van The Hague Real Estate Services, heb ik sinds kort een eigen podcast Eigen Zinnigheid! We nemen je mee in ons leven, soms op en soms buiten de gebaande paden. Alledaagse beslommeringen, liefde, opvoeden, ondernemen, de grote en kleine uitdagingen van het leven, alles komt aan bod. 

Verder was ik o.a. te gast bij Giel Beelen, Thijs Lindhout en de Stopcast

Wil je meer van mij horen?

Ik ben regelmatig te gast in podcasts van anderen, dus zoek voor meer afleveringen gewoon eens op mijn naam Maartje Derksen!

Voel je een klik en denk je dat ik jou kan helpen? Dit kan op de volgende 3 manieren.

Masterclass & Retreat

Kom naar mijn 2-daagse masterclass, of behandel dezelfde materie in het life-changing 4-daagse retreat in ‘het Versailles van de Veluwe’. Je leert tools en handvatten die je levenslang gaan helpen bij het vinden van meer geluk, ontspanning en zelfvertrouwen.

Privé Coaching

Wil je dat mijn focus geheel bij jou ligt? Dan is mijn 1 op 1 coaching een hele goeie optie voor jou. In mijn kantoor in Amsterdam duiken we meteen de diepte in en geef ik praktische handvatten om jouw leven vanaf dag 1 anders te gaan beleven. Koppels zijn ook welkom!

Voor bedrijven

Gelukkige mensen leveren betere prestaties en zijn trouwere werknemers. Investeren in de mensen in jouw bedrijf is misschien wel de beste investering die je kan doen! Geef jouw team een Master in Happiness lezing/workshop cadeau en ik kom de boel overnemen ;).